Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1856561301011455"
     crossorigin="anonymous"></script>

Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Konu Testi 3 – Eyüp Hoca – uzmanogretmenim.com

Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Konu Testi 3 – Eyüp Hoca – uzmanogretmenim.com
1 Temmuz 2023 02:14
193

Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Konu Testi 3 – Eyüp Hoca – uzmanogretmenim.com

Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız.

 

0
Oluşturuldu Yazan uzmanogretmenim2023

Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Konu Testi 3 - Eyüp Hoca - uzmanogretmenim.com

Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Konu Testi 3 - Eyüp Hoca - uzmanogretmenim.com

1 / 10

  1. Kavram haritaları
  2. Zihin haritaları
  3. Etkinlik sonrası değerlendirme
  4. Metin çözümlemesi
  5. Bulmacalar
  6. Gazete/poster/broşür hazırlama
  7. Fotoğraf sergisi
  8. Kompozisyon/mektup yazma

 

Yukarıda belirtilen ölçme-değerlendirme araçlarından kaç tanesi okul dışı öğrenme faaliyetleri sonrasında kullanılabilir?

2 / 10

“Öğrenme özelliklerinin oluşmasında kalıtsal ve bağlamsal özellikler ön plândadır. Kalıtsal olarak miras alınan özellikler, annelerin hamilelik dönemlerindeki yaşantılar ve doğum sonrası sosyal ve kültürel bağlam, çocukların öğrenme özelliklerinin şekillenmesinde önemli farklılıklar oluşturur. Bu unsurlar aynı evde büyüyen kardeşler arasında dahi bireysel öğrenme farklılıklarına neden olabilir.”

Yukarıdaki paragrafın ana düşüncesi aşağıdakilerden hangisidir?

3 / 10

“(I)Hiçbir şey istek olmadan gerçekleşmez. (II)Çocuklar korku ve baskıyla değil, kendi çabalarıyla daha etkili öğrenirler.(III)Öğrenmenin en önemli itici gücü meraktır. (IV)Merakın çoğalması ile birlikte öğrenme çabası da azalır. (V)Öğretim, öğrencilerin bireysel öğrenme özellikleri doğrultusunda farklılaştırılmalı ve zenginleştirilmelidir.

Kaç numaralı cümlede bir bilgi hatası vardır?

4 / 10

“Öğretmenlerin en önemli görevi, çocuklara öğrenmeyi sevdirmek, onların öğrenme çabalarını desteklemek ve öğrenme kararlılıklarını sürdürmelerine yardımcı olmaktır. En geniş tabanlı öğrenmeler, yaparak ve yaşayarak ulaşılan öğrenmelerdir. Öğretmenler, demokratik bir sınıf ortamında öğrencileri pasif alıcı olmaktan kurtaran yöntemlere öncelik vermelidirler. Bu bağlamda çocukların öz güveni desteklenmelidir. Öz güven okul ekosistemindeki tüm paydaşların o bireye dair izlenimlerinin bir toplamıdır.”

Yukarıdaki metne göre “öz güven” ne demektir?

5 / 10

“(I)Öğrenme bireyin kendi zihin şemalarını oluşturması, mevcut şemalarını güncellemesi, dış uyarıcılardan gelen bilgiyi anlamlandırması ile gerçekleşir. (II)Hatalar öğrenme sürecinin önemli deneyimleridir. (III)Geri bildirimlerin öğrenme sürecinde bireyin bilişsel ve duyuşsal özellikleri üzerinde olumlu etkileri vardır. (IV)Geri bildirim kapsamında öğrencinin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılımının teşvik edilmesinin yanı sıra katılımın niteliği de değerlendirilmelidir. (V)Katılımın nitelikli olarak gerçekleşmesi, öğrencilerin okul içi ve okul dışında öğrenme sorumluluğunu üstlenebilmesi verilen geri bildirimlerin daha etkili olmasına katkı sağlar.”

Yukarıdaki metindeki cümleler kendi içlerinde değerlendirildiklerinde hangi iki cümle anlam bakımından diğerlerinin dışında kalır?

6 / 10

“Bloom, tam öğrenme modelinde, öğrenme ürünlerini etkileyen temel unsurları; ön koşul öğrenmeleri kapsayan öğrenci bilişsel giriş davranışları, duyuşsal giriş özellikleri ve öğretim hizmetinin niteliği (ipuçları, katılma, pekiştirme, dönüt ve düzeltme) olarak tanımlamıştır. Etkili bir öğrenme-öğretme süreç planlaması kapsamında; öğrencilerin ilgili konuya ve üniteye ilişkin ön öğrenmelerinin yoklanması, eksiklerinin giderilmesi; öğrencinin ayrıca ilgisinin, olumlu tutumunun ve akademik motivasyonunun arttırılmasına yönelik önlemler alınması sürecin temel ögeleri olarak öne çıkmaktadır.”

 

Metne göre, aşağıdakilerden hangisi Bloom’un belirlediği ve ön koşul öğrenmeleri kapsayan unsurlardan olan öğretim hizmetinin niteliklerinden biri değildir?

7 / 10

“Duyuşsal özellikler ile bilişsel beceriler öğrenme süreci içerisinde karşılıklı etkileşim içerisindedir. Öğrenci duyuşsal özellikleri arasında akademik başarıyı etkileyen en önemli özelliklerden biri bireyin akademik öz güvenidir. Akademik öz güven, bir anlamda kendi öğrenme kapasitesi ile ilgili bireyin kendine yönelik algısı olarak tanımlanabilir. Öğrenme stratejileri kapsamında ele alınan bu duyuşsal özellik, öğrencilerin üst düzey düşünme becerileri ile de yakın ilişkilidir. Öğrencilerin akademik öz güvenlerini etkileyen en önemli unsurlar ise onları çevreleyen ekosistemdeki ailenin, akranların, öğretmenlerin yargılarıdır.”

 

Yukarıdaki metinden aşağıdaki yargılardan hangisi çıkarılamaz?

8 / 10

“Düzenli geri bildirim sürecinin sadece bilişsel süreç ile sınırlandırılması yerine öğrenci duyuşsal özelliklerini de kapsayacak biçimde genişletilmesinin öğrencilerin akademik öz güvenleri başta olmak üzere diğer duyuşsal özellikleri arasında önemli bir etkiye sahip olduğu söylenebilir. Geri bildirimler, yapıcı/düzeltici/negatif veya güçlendirici/pozitif olmak üzere farklılaşabilirler. Yapıcı ve güçlendirici geri bildirimler öğrenme üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Geri bildirimler sadece öğrencinin öğrenme-öğretme sürecine katılımını desteklemek ve öğrenciyi ödüllendirmek için değil aynı zamanda katılımın niteliğine ilişkin unsurları da içermelidir.”

Yukarıdaki metinde üzerinde durulan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

9 / 10

“(I)Geri bildirimler yön açısından pozitif ve negatif olarak gerçekleşebilir. (II)Geri bildirimler içerik açısından sınırlı veya ayrıntılı olarak gerçekleşebilir. (III)Zamanlama açısından geri bildirimler anlık olabileceği gibi gecikmiş olarak da verilebilir. (IV)Geri bildirimler sadece bilişsel değil, aynı zamanda üstbilişsel becerileri ve duyuşsal özellikleri geliştirmeyi de hedeflemelidir. (V)Geri bildirimlerin öğretim sürecinde biçimlendirici araçlar olarak kullanılmasına öncelik verilmelidir.”

Yukarıdaki cümlelerin hangisinde yargıların birden çok seçenekte gerçekleşme ihtimali yoktur?

10 / 10

(1)• Ayrıntılı olarak sunulmalıdır.

(2)• Kişiye değil, ürüne yönelik olmalıdır.

(3)• Açık ve anlaşılır olmalıdır.

(4)• Süreç odaklı ve biçimlendirici olmalıdır.

(5)• Bilişsel, üstbilişsel ve duyuşsal özellikleri içermelidir.

(6)• İlerlemeyi ve farkı göstermelidir.

(7)• Sözlü ve yazılı olmalıdır.

(8)• Pozitif unsurları içermelidir.

(9)• Pozitif jest ve mimikler geri bildirime eşlik etmelidir.

(10)• Doğrudan yanıta değil, düşündürmeye yönelmelidir.

(11)• Sadece eksikliklere ve yanlışlara yönelmemelidir, aynı zamanda düzeltme de içermelidir.

 

Geri bildirimle ilgili yukarıda verilen cümlelerin kaç tanesinde yanlış bilgi verilmiştir?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 0%

0%

 

Bizi instagramdan takip etmek için tıklayınız.

Bizi facebooktan takip etmek için tıklayınız.

Bizi twitterdan takip etmek için tıklayınız.

Bizi youtubedan takip etmek için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olmak için tıklayınız.

 

Testleri hazırlayan EYÜP  öğretmenimize teşekkür ederiz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.