Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1856561301011455"
     crossorigin="anonymous"></script>

Modül 9 – Güvenli Okul ve Okul Güvenliği Konu Testi 03 – Eyüp Hoca – uzmanogretmenim.com

Modül 9 – Güvenli Okul ve Okul Güvenliği Konu Testi 03 – Eyüp Hoca – uzmanogretmenim.com
1 Temmuz 2023 00:27
159

Modül 9 – Güvenli Okul ve Okul Güvenliği Konu Testi 03 – Eyüp Hoca – uzmanogretmenim.com

Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız.

 

0
Oluşturuldu Yazan uzmanogretmenim2023

Modül 9 - Güvenli Okul ve Okul Güvenliği Konu Testi 03 - Eyüp Hoca - uzmanogretmenim.com

Modül 9 - Güvenli Okul ve Okul Güvenliği Konu Testi 03 - Eyüp Hoca - uzmanogretmenim.com

1 / 10

  • Etik standartlar, güvenlik endişeleri, uygun davranış standartları, başkalarına saygı ve çeşitli eylemlerin olası sonuçlarını dikkate alarak karar alır.
  • Karar verme becerilerini akademik ve sosyal durumlara uygular.
  • Kişi, okulunun ve toplumun refahına katkıda bulunur.

Yukarıda sayılan kazanımlar SDÖ programının hangi alanına aittir?

2 / 10

 “İnsanların korkusuzca ve emniyet içinde yaşama durumu olarak tanımlanabilecek olan güvenlik olgusu yaşamımızı sağlıklı bir biçimde devam ettirebilmemiz için gereklidir. Huzurlu ve mutlu olmak, uyum içinde ve hayata değer katan bir birey olarak var olabilmek için güven içinde olmamız şarttır. Maslow, insanın temel ihtiyaçlar hiyerarşisinin ikinci basamağını güvenlik olarak belirlemiştir. Bu kurama göre, insanın kendisini gerçekleştirebilmesi için beden, iş, kaynak, sağlık, mülkiyet vb. konularda güven içinde olması gerekmektedir.”

Metne göre, insanın “sağlıklı olması, huzur, mutluluk ve uyum içinde yaşaması” hangi temel değere bağlıdır?

3 / 10

Sağlıklı nesiller inşa edebilmek için dikkat edilmesi gereken hususların başında okul güvenliği gelmektedir. Güvenin olmadığı ve korkunun hâkim olduğu okullarda nitelikli öğrenmeden söz edilemez. Güvensiz okul ortamları öğrenmeye odaklanamamaya ve öğrencilerde motivasyon düşüklüğüne neden olmaktadır. Güvenli okul ortamının inşasında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise okulun paydaşlarının özellikle öğretmen ve diğer çalışanların kendilerini emniyette hissetmeleridir.”

Metne göre, güvenin hâkim olmadığı okullarda hangi sonuçla karşılaşılır?

4 / 10

“İlgili literatür incelendiği zaman güvenli okul kavramının farklı yönlerine işaret eden tanımlamaların yapıldığı ve bunların güvenli okulun farklı boyutlarıyla ilgili olduğu görülmektedir. Okulun temel unsurları olan öğrenci, öğretmen ve diğer personelin kendilerini fiziksel, psikolojik ve duygusal açıdan özgür ve güvenli hissettikleri okullar güvenli olarak tarif edilmektedir. Diğer bir tanım ise öğrencilerin başkalarına duydukları saygı ve okula olumlu bağlılık hissetmeleri üzerinde durmaktadır.”

Metindeki tanımlar göz önüne alındığında güvenli okullara dair aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

5 / 10

“Öğrenci ve okul personelinin okul içinden ya da çevreden kaynaklanan suç, şiddet, saldırganlık, zorbalık, hırsızlık, vandalizm, alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımı, cinsel ve ırksal taciz gibi istenmeyen davranışlara karşı korunmaları ve okulda bir kriz ortamı yaratabilecek olağanüstü hâllerde … can güvenliklerinin en üst düzeyde sağlanmasıdır.”

Okul güvenliği hakkında yapılan tanıma göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

6 / 10

“Güvenli okulların öğrenci, öğretmen, çalışan vb. paydaşlar açısından fiziksel, sosyal, psikolojik ve çevresel tehditlerden uzak mekânlar olduğu ön plâna çıkmaktadır. Güvenli okulların inşası için eğitimcilerin güvenli okulların özelliklerini bilmesi gerekmektedir.”

 Aşağıdakilerden hangisi güvenli okulların özelliklerinden değildir?

7 / 10

  • Fiziksel zarar, gözdağı, zorbalık ve tacizin bulunmaması
  • Alay, nefret dili ve sosyal dışlanmadan uzak olma
  • Çatışma riskinden uzak olma
  • Doğal âfetlerden uzak olma
  • Sorumluluk duygusunu geliştirme

Yukarıda sıralanan özellikler, literatürde aşağıdaki hangi kavramla ilgilidir?

8 / 10

“Okul Güvenliği üzerine seminer düzenleyen PDR öğretmeni Esengül Hanım ‘Aileleri tarafından temel ihtiyaçları karşılanamayan öğrencilerin bulunduğu bir eğitim kurumunda güvenli okul ikliminin tesis edilebilmesi zordur. Öğrencilere eşit muamele edilmemesi, güvenli okul iklimini zedeleyen diğer bir problemdir. Güvenli okulun göstergelerinden biri de okulun yönetim kadrosunun ve öğretmenlerinin veliler ve toplumla iyi ilişkiler kurması ve aynı zamanda öğrencilerin kendilerini rahatça ifade edebilmeleridir. Özgür düşünebilen ve fikirlerini beyan eden öğrencilerin akademik başarılarının daha yüksek olduğu bilinmektedir. Akademik başarısı yüksek okullarda güvenli okul iklimini tehdit eden problemler daha az yaşanmaktadır.’ sözleriyle konuya girizgâh yapmıştır.

 Esengül Hanım, aşağıdaki hangi cümleyi kurduğunda itirazla karşılaşabilir?

9 / 10

“Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Elazığ’a getirilen Ahıska Türklerinden yaklaşık 150 kişilik öğrenci grubunun Elazığ Gazi MTAL’ye kayıtları yapılmıştır.”

 Bu durumda, okul güvenliği bağlamında Elazığ Gazi MTAL okul idaresi, öğretmenleri ve diğer çalışanları öncelikle hangi konuda bilgi sahibi olmalıdır?

10 / 10

Aşağıdakilerden hangisinin varlığı güvenli okullar için bir tehdittir?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 0%

0%

 

Bizi instagramdan takip etmek için tıklayınız.

Bizi facebooktan takip etmek için tıklayınız.

Bizi twitterdan takip etmek için tıklayınız.

Bizi youtubedan takip etmek için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olmak için tıklayınız.

 

Testleri hazırlayan EYÜP  öğretmenimize teşekkür ederiz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.