Dolar 34,4847
Euro 36,2367
Altın 2.960,31
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 10°C

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1856561301011455"
     crossorigin="anonymous"></script>

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 2023 2024 Güz Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı – Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 2023 2024 Güz Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı – Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız.

023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 8. ve 9. maddeleri uyarınca öğrenci alınacaktır.

Ana Bilim DalıYüksek Lisans (Alan İçi)Yüksek Lisans (Alan Dışı)DoktoraYatay Geçiş (YL) Alan İçiYatay Geçiş (YL) Alan DışıTezsizden Yatay Geçiş (YL)Yatay Geçiş (DR)Yabancı Uyruklu (YL)Yabancı Uyruklu (DR)ALES Puan TürüBaşvuru Şartı
Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı10*5*3*5***3**EA

SÖZ

SAY

Yüksek Lisans için;    

*Spor Bilimleri Fakültesi, Yüksekokul ya da İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak.

** Tezli Yüksek Lisans yatay geçiş için en az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak.

***Tezsiz Yüksek Lisanstan, Tezli Yüksek Lisansa Yatay Geçiş İçin Enstitümüz Spor Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programında ders dönemini başarıyla tamamlamış olmak ve katkı payı borcu bulunmamak

Doktora için;

*Spor Bilimleri ile ilgili Ana Bilim Dallarından veya Yönetim ve Organizasyon, İşletme, Kamu Yönetimi, Rekreasyon Yönetimi Ana Bilim Dallarının birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

** Doktora programına yatay geçiş için en az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak.

Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı15*15* EA

SAY

SÖZ

*Alan içi Kontenjan için;

Sağlık Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık İdaresi Bölümü Lisans mezunu olmak.

*Alan dışı Kontenjan için;

Sağlık Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık İdaresi bölümleri dışında kalan herhangi bir lisans mezunu olmak.

Hemşirelik Ana Bilim Dalı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Programı12* SAY*Fakülte ve Yüksekokulların Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu Bölümü Lisans mezunu olmak.
Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı2* SÖZ

EA

SAY

*Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu veya Spor Bilimleri Fakültesi lisans mezunu olmak; Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı veya Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalından mezun olmak.
Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı8* SÖZ

EA

SAY

*Fakülte ve Yüksekokulların Antrenörlük Eğitimi Bölümünden Mezun Olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı7*2*2* *Fakülte ve Yüksekokulların Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümlerinden  Mezun Olmak.

*Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında veya Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalında Tezli Yüksek Lisans Yapıyor Olmak. En az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak.

*Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında Tezsiz Yüksek Lisans yapıyor olmak,  ders dönemini başarıyla tamamlamış olmak ve katkı payı borcu bulunmamak.

 

Başvuru Koşulları

– Müracaatlar; 10 Temmuz 2023 tarihi 08:00’den 20 Temmuz 2023 saat 17:00’ye kadar çevrim içi (online) yapılacaktır. Başvuru linki, aşağıda verilmiştir. Mezuniyetleri yurtdışından olan, YÖK Denklik Belgesi olduğu hâlde YÖKSİS’te denkliği teyit edilemeyen adaylar; mezuniyet belgelerinin tümünün aslı, noter onaylı Türkçe tercümeleri, Denklik Belgesinin aslı ve tüm belgelerin fotokopileri ile Enstitümüze şahsen başvuru yapabileceklerdir.

– Adayların, başvuru için aşağıda belirtilen belgeleri, başvuru otomasyonuna http://basvuru.kmu.edu.tr/  adresinden yüklemeleri gerekmektedir.

– Online Başvuru Sistemine yüklenecek belge ve evrakların okunabilir ve PDF dosya (vesikalık fotoğraf ve kimlik görseli jpeg) formatında  formatı olması gerekmektedir. Sisteme yüklenen başvuru evraklarının okunamaması halinde adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

 

 Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler

-Vesikalık fotoğraf  (Harici fotoğraf kabul edilmeyecektir.)

– Kimlik Fotokopisi

– Diploma veya mezuniyet belgesi (kontrol kodlu olarak e-Devletten alınan belge önceliklidir)

– Transkript (Not durum) belgesi (kontrol kodlu olarak e-Devletten alınan belge önceliklidir)

– Yüksek Lisans Diploma veya mezuniyet belgesi (Doktora Başvurusu için)  (kontrol kodlu olarak e-Devletten alınan belge önceliklidir)

– Yüksek Lisans Transkript  (Not durum) belgesi (Doktora Başvurusu için) (kontrol kodlu olarak e-Devletten alınan belge önceliklidir)

– Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) sonuç belgesi (Kontrol kodlu olarak ÖSYM sitesinden alınmış olacaktır.)

– Askerlik Belgesi (Erkek Adaylar için) (E devletten alınan belge)

– Sadece Doktora öğrencileri için yabancı dil belgesi (veya kontrol kodlu olarak e-Devletten alınan belge)

Başvuru İçin Gerekli Şartlar

– Yüksek lisans programı için, ALES başvurduğu programın puan türünde en az 55 olması.

– Doktora programına başvurabilmek için adayların bir tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları ve ALES’ten başvurdukları programın puan türünden en az 55 standart puan almaları ve ana dilleri dışında YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eş değerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan almaları gerekir.

– Başvuru sırasında istenen belgelerde eksiklik bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

– Başvurular çevrim içi (online) yapılacak olup harici olarak şahsen, vekalet ve posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

– Birden fazla lisansüstü programa ve bu programlardaki çalışma alanlarına başvuru yapılamaz.

– Her ne sebeple olursa olsun yapılan yanlış başvuru sonucunda gerçekleşen tüm işlemler iptal edilecektir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce başvuru/kabul koşulları ve istenen bilgiler/belgeler dikkatle incelenmeli, başvurular dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

– İstenen belgelere ilişkin olarak kasten veya sehven yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerde tahrifat yapanların başvuruları kabul olsa dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin varsa kayıtları iptal edilecektir.

 

Yatay Geçişler

-Yatay geçiş için başvuru ve kayıt işlemleri lisansüstü programlar ile aynı tarihlerde şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

-Tezli yüksek lisans ve doktora programlarına yatay geçiş için en az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak şarttır. Başvuruların uygunluğu ilgili Enstitü ABD’nın görüşü EYK’nin kararıyla kesinleşir.

-Tezli yüksek lisanstan tezli yüksek lisans programlarına yatay geçişte, başvuru sayısı belirlenen kontenjandan fazla ise tezli yüksek lisansta aldığı derslerin not ortalamalarına göre sıralama yapılarak adaylar belirlenir.

**Tezsiz yüksek lisans programlarından tezli yüksek lisans programlarına yatay geçişte; tezli yüksek lisans için gerekli olan asgari koşulları sağlamak, tezsiz yüksek lisans programında ders dönemini başarıyla tamamlamış olmak ve katkı payı borcu bulunmamak şarttır. Yatay geçişlerle ilgili tüm işlemler, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’ne göre yürütülecektir.

**Tezsiz yüksek lisanstan tezli yüksek lisans programlarına yatay geçişte, başvuru sayısı belirlenen kontenjandan fazla ise ALES’in % 50’si ile tezsiz yüksek lisansta aldığı derslerin genel ortalamasının % 50’si toplanır. Buna göre sıralama yapılarak adaylar belirlenir.

ÖNEMLİ NOT: Yatay geçişe posta yoluyla yapılacak başvurularda evrakın gecikmesi veya ulaşmaması durumlarında sorumluluk başvurana aittir. Yalnızca ilanda belirtilen tarihler içinde Enstitümüze ulaşan başvuru evrakı işleme alınacaktır.

– Üniversitedeki başka bir enstitü ana bilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış ve aldığı tüm derslerden başarılı olmuş öğrenciler, ilanda belirtilen tarihler arasında başvurmaları durumunda, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilirler. Yatay geçiş için enstitünün ilgili lisansüstü programına başvuru koşullarındaki şartlar geçerlidir. Yatay geçiş için başvuran öğrencinin not dökümü ve ders içerikleri, enstitü ana bilim dalı kurulu tarafından değerlendirilir. Enstitü ana bilim dalı kurulu gerekli görmesi hâlinde ilgili öğrencinin müracaat ettiği programa intibakı için ek dersler almasını önerebilir. Yatay geçiş işlemi, ilgili Enstitü ana bilim dalı kurulunun görüşü alınarak Enstitü Yönetim Kurulunun kararıyla kesinleşir.

– Öğrencinin kabul edildiği programdaki derslerden hangilerini alacağı ve lisansüstü programa hangi aşamadan itibaren devam edeceği, Enstitü Ana Bilim Dalı Kurulunun görüşü alınarak Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Öğrenci Enstitü Ana Bilim Dalı Kurulunun görüşü doğrultusunda programa intibak ettirilir ve kendisine danışman atanır. Seminer dâhil aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler tez önerisi verebilirler. Ancak teze başlanmış olması durumunda yeni bir tez önerisi hazırlanarak tez konusu değiştirilir.

– Tez teslim süresine tezli yüksek lisansta bir yarıyıl, doktorada iki yarıyıldan daha az süre kalmış olanlar yatay geçiş talebinde bulunamazlar.

Yatay Geçiş İçin İstenen Belgeler

– Dilekçe,

-Transkript (Not durum) belgesi veya onaylı örneği veya kontrol kodlu olarak e-Devletten alınan belge, (Dörtlük sistemle mezun olanların yüzlük sistemdeki karşılığında sadece YÖK çevrim tablosu dikkate alınacaktır.)

– Yeni tarihli öğrenci belgesi,

– Ders içerikleri,

– ALES sonuç belgesi,

-Yabancı Dil Sonuç Belgesi,

 

Yatay Geçişler İçin İstenen Belgeler

 Doktora Yatay GeçişTezli YL. Tezli Y.L GeçişTezsiz YL. Tezli Y.L Geçiş
1Başvuru DilekçesiBaşvuru DilekçesiBaşvuru Dilekçesi
2Doktorada aldığı dersleri  gösteren TranskriptTezli Yüksek Lisansta aldığı          dersleri gösteren TranskriptTezsiz    Yüksek  Lisansta aldığı dersleri gösteren Transkript
3ALES Sonuç BelgesiALES Sonuç BelgesiALES Sonuç Belgesi
4Yeni       tarihli    öğrenci belgesiYeni tarihli öğrenci belgesi 
5Yabancı                Dil                Sonuç BelgesiDers içerikleri 
6Ders içerikleri  

 

Başvuruların Değerlendirilmesi

– İlgili ALES notunun %50’si ile lisans mezuniyet notunun %50’si alınarak sıralama yapılır. İlan edilen kontenjanın dört katı öğrenci yazılı bilim sınavına çağrılır.

– Lisansüstü programlarda başarı değerlendirmesi aşağıdaki gibi yapılır:

ProgramALES notu %Lisans not ortalaması %Yüksek Lisans not ortalaması

%

Yabancı dil notu %Bilim sınavı notu %
Tezli Yüksek Lisans503020
Doktora5010101020

 

Yazılı Bilim Sınavı İle İlgili Açıklamalar

-Yazılı Bilim Sınavı 25 Temmuz 2023 Salı günü her Ana Bilim Dalının kendi bünyesinde Ana Bilim Dalı Başkanlığı koordinasyonunda yapılacaktır.

– Sınava girecek adayların T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı ile gelmeleri zorunludur.

– Yazılı Bilim Sınavına katılmayan veya sınavda 50 ve üzeri not alamayan öğrencilerin başarı notu hesaplanmayacaktır.

-Başarı notu en az 55 olanlar sıralamaya dahil edilecektir.

Başvuru Tarihi

10 Temmuz – 20 Temmuz 2023

Bilim Sınavına Gireceklerin İlanı

21 Temmuz 2023

Bilim Sınavı Tarihi

25 Temmuz 2023

Bilim Sınavı Sonuçlarının İlanı

27 Temmuz 2023

Asil Aday Listesinin İlanı

27 Temmuz 2023

Asil Adayların Kayıt Tarihleri

28 Temmuz – 03 Ağustos 2023

Yedek Aday Listesinin İlanı

04 Ağustos 2023

Yedek Adayların Kayıt Tarihleri

05 Ağustos 2023 – 08 Ağustos 2023

 

ÖNEMLİ HATIRLATMA

* Yaşanabilecek teknik sorunları göz önünde bulundurarak başvurunuzu son güne bırakmamanız yararınıza olacaktır.

** Başvuru yapacak adaylar mezuniyet bilgilerini e-devletten kontrol etmesi gerekmektedir. E-devlette mezuniyet bilgisi gözükmeyen adaylar mezun oldukları okullar ile irtibata geçerek mezuniyet bilgilerini YÖK’e tanımlatması gerekmektedir.

NOT: Hemşirelik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru yapacak adaylar lisans diplomalarının Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tescil tarihini ve tescil numarasını hazır bulundurmaları gerekmektedir.

NOT: Doktora başvurularında  yabancı dil puanında TOEFL puanı kullanmak isteyen adaylar için devlet üniversitelerinden yapılan sınavlar geçerlidir.

Başvuru Adresi: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Kamil Özdağ Fen Fakültesi Binası 3. Kat) Merkez / KARAMAN