Dolar 34,4815
Euro 36,4027
Altın 2.955,78
BİST 9.301,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1856561301011455"
     crossorigin="anonymous"></script>

Öğrenme Öğretme Süreçleri Test 3 – uzmanogretmenim.com

Öğrenme Öğretme Süreçleri Test 3 – uzmanogretmenim.com
2 Temmuz 2023 14:33
363

Öğrenme Öğretme Süreçleri Test 3 – uzmanogretmenim.com

Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız.

 

0
Oluşturuldu Yazan uzmanogretmenim2023

Öğrenme Öğretme Süreçleri Test 3 - uzmanogretmenim.com

Öğrenme Öğretme Süreçleri Test 3 - uzmanogretmenim.com

1 / 15

Bu teknik bir öz değerlendirme tekniği olarak kullanılabilir. Öğrenciler, öğrenmelerini derecelendirmek için bir elinin parmaklarını kullanarak birden beşe kadar sıralar. Konuyu bilme derecesine göre öğrencinin parmak sayısını artırması istenir. Bu uygulama için ilk olarak öğrencinin “Bu konuyu ne derece iyi biliyorum?” sorusunu kendi kendine sorması istenir. Sonra parmak kaldırılır.

Yukarıda tanımı verilen teknik öğretim sürecinde kullanılan değerlendirme tekniklerinden hangisidir?

2 / 15

……….. katedilen ilerlemeyi gösterebilir, başarının kanıtlarını sunabilir, ölçme ve değerlendirmeyi destekleyebilir ve hangi ek öğrenmelerin gerçekleşmesi gerektiğini gösteren bölümler sunabilir. Öğrenme süreci boyunca devam eden geri bildirim ve yansıtma sürecini kolaylaştırmanın bir yoludur.

Boş bırakılan yere hangi değerlendirme tekniği gelmesi gerekmektedir?

3 / 15

Etkili bir farklılaştırmadan söz edilebilmesi için öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir öğrenme ortamının aşağıdaki özellikleri içinde barındırması önemlidir. Bu öğrenme ortamının içinde bulunması beklenmeyen özellik hangisidir?

4 / 15

Farklılaştırılmış bir sınıfta öğretmenlerin çeşitli şekillerde ve zaman içinde, öğrencilerine hem bireysel olarak hem de bir bütün olarak tutarlı bir şekilde iletmeleri beklenen belirli mesajlar vardır. İnsanlara söz hakkı veren, onların dinleneceğinin haberini hissetiren ve rehberlik yapılacağını belirten mesaj çeşidi hangisidir?

5 / 15

Bakanlık tarafından hazırlanan, sınırları belli olan ve ülkenin her tarafından aynı şekilde eksiksiz uygulanması beklenen eğitim programı türü hangisidir?

6 / 15

Eğitim programı geliştirme, bilgiye katkı sürecini temsil eder. Eğitim süreçlerinin planlı ve sistemli olmalarını sağlayan programların durağan olması mümkün değildir. Eğitim programı geliştirme süreci içerisinde Tasarlanan eğitim programının amaçlarını ne denli gerçekleştirebildiğini belirlemek gerekmektedir. Bu program geliştirme sürecinin hangi aşamasında gerçekleştirilir?

7 / 15

Geleneksel eğitim ve günümüz eğitim sistemlerinde ceza ve ödül sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Ancak hem ödülün hem de cezanın eğitim sisteminde mümkün olduğu kadar az kullanılması beklenmektedir. Bu sebeple ödülü etkili kullanmak adına beş alternatiften söz edilebilir

Aşağıda verilenlerden hangisi ödülü etkili kullanmanın alternatiflerinden değildir?

8 / 15

Programın hedeflerinin belirlenmesi ve bu hedefler doğrultusunda gerçekleşen çıktıların değerlendirilmesini temel almaktadır. Burada önceden belirlenen hedefler ile hedeflerin gerçekleşme düzeyini belirleyen ölçme sonuçları karşılaştırılarak durum tanımlanmaya çalışılır.

Yukarıda bahsedilen program değerlendirme yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

9 / 15

En eski öğretim stratejilerinden birisidir

Öğretmen merkezlidir

Öğretmen veren, öğrenci alan konumdadır

Tümdengelim hakimdir

 

Yukarıda bahsedilen öğrenme stratejisi hangisidir?

10 / 15

Sosyal Bilgiler öğretmeni olan Yasin öğretmen 6.sınıf öğrencilerine Ülkemizin güzelliklerinden bahsederken önce kendi bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmış daha sonra çevresinde bulunan güzellikleri aktardıktan sonra en son tüm ülkede bulunan turistik yerleri öğrencilere aktarmıştır.

Yasin öğretmen hangi öğretim ilkesini kullanmıştır?

11 / 15

Fen bilgisi öğretmeni olan Büşra 8.sınıf öğrencileri için daha sonra faydası olması adına KPSS konularından sorular çözdürmeye başlamıştır ancak öğrencilerin istediği başarıyı elde edemediğini görmesi üzerine bu amacından vazgeçmiştir.

Büşra öğretmen hangi öğretim ilkesine uygun davranmamıştır?

12 / 15

Geleneksel sınıflardaki öğrencilerin yarışına ve rekabetine son vermeyi amaçlayan ve başarıya birlikte ulaşmayı hedefleyen bir yaklaşımdır. İş birliğine dayalı öğretim, öğrencilerin ortak bir amaç doğrultusunda küçük gruplar hâlinde birbirinin öğrenmesine yardım ederek çalışmalarına dayalı bir yaklaşım türü hangisidir?

13 / 15

Yapılan bir araştırmayla ilgili bilgilerin çeşitli kaynaklardan toplandığı problem çözme basamağı aşağıdakilerden hangisidir?

14 / 15

Tam öğrenmenin 3 temel değişkeni vardır. Giriş, Gelişme ve sonuç. Giriş kısmında öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal giriş davranışları ele alınmaktadır.

Aşağıdakilerden hangisi tam öğrenme modelinde öğrencilerin bilişsel giriş davranışları arasında yer almamaktadır.

15 / 15

1.Öğretmenin örnekleri sunması

2.Öğrencilerin örnekleri açıklaması

3.Öğretmenin ek örnekler vermesi

4.Öğrencilerin ek örnekleri açıklaması

5.Öğretmenin örnekleri ve zıt örnekleri (örnek olmayan durumları) vermesi

6.Öğrencilerin bu zıt örneklerle karşılaştırma yapması

7.Öğretmenin öğrencilerin belirlediği ilkeleri ve özellikleri açıklaması, tamamlaması 8.Öğrencilerin ilke ve genellemelere ulaşması ve tanımı yapması

9.Öğrencilerin ek örnekler vermesi

 

Yukarıda uygulama aşamaları verilen öğretim stratejisi hangisidir?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 0%

0%

 

Bizi instagramdan takip etmek için tıklayınız.

Bizi facebooktan takip etmek için tıklayınız.

Bizi twitterdan takip etmek için tıklayınız.

Bizi youtubedan takip etmek için tıklayınız.

Telegram kanalımıza abone olmak için tıklayınız.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.