**Sene başı duyuruyu okuluna göre düzenle uygun tarih öğrneğin haftaya çarşamba olabilir öğretmen isimlerini değiş ( Yürütme kurulu sınıf öğretmenleri sorumlu müdür yardımcısı pdr ci okul meclisi öğrencisi davranış değerlendirme kurulu üyesi ve okul aile birliği üyesi veliden oluşur sen öğretmenlerle yap diğerlerine imza attırırsın sadece)müdüre imzalat ve listelediğim öğretmenlere duyur **Toplantıda öğretmenlere sınıf planlarını dağıt.Etkinlikleri ve çalışmaları planlara göre yapmalarını iste.Etkinlikleri ister sen ebaşında toplu fotokopi isterse her hafta yapacağı etkinliği yarıca çıkartabileceklerin isöyle ve etkinliklerin sende olduğunu belirt. Öğretmenlere geçen yıldan kalan Sınıf rehberlik dosyalarını teslim et eğer öğretmenlerde ise eksiklerini tamamlamalarını söyle .9. sınıflar dosya için ilk yapılacak öğrenci tanıma fişlerinin doldurulması doldurup klasorlerini oluştursunlar( Dosyalarında neler buluhnacak onu çıkar öğretmenlere ver dosyalarını ona göre tamamlasın.Sınıf Dosyası onların sorumluluğunda Her türlü problemde öğrenciyi öncelikle sınıf rehber öğretmeni çözemiyorsa kendisine göndermelerini iste. Yönetmelikte ki Sınıf rehber öğretmenlerin görevlerini çoğalt dağıt (ekte var) Sene başı duyuru ve Gündemi gönderdim yani toplantıda konuşulanlar ve alınan kararların içeriği onuda kendine göre düzenle.Katılanherkese yazının sonuna imza attır Toplantı tutanağını yap ekte gönderdim örneğini katılanlara tutanağın son kısmını imzalat. Okul panosunu düzenle .İlk pano okul kuralları disiplin kuralları,Öğrencilerin yapması gerekli olanlar vs. Oryantasyon planını okuluna uygun olmayan kısımları değiş ve çıkart(ekte var) Riskli yaşam planı çıkart(ekte var Bunları yaparsan sene başı evrak işi bitirmiş olursun. bu hafta ve haftaya bunlarla ilgilen Görüşmelere gelince; Veli ve öğrenci Görüşme formları ekledim Ayrıca görüşmelerini listeleyeceğin danışan kayıt formu var.örüşme formları gizlidir kayıt formu ise kiminle ne zaman neden görüştüğünü kaç kişiyle görüştüğütnü listelemene yarar.Müüfettişe göstereceğin evrak odur.Kaç görüşme yaptın en çok görüşme nedeni nedir diye sorar genelde. Dosyalamaya gelince rehberlik desimal dosya sistemini attım koyu renk başlıkla klasor lerin olacak.Alt başlıklar ise doszya içi mavi dosyalar olacak. evraklarını buna uygun yerleştireceksin. Birde gizli çekmecen olacak görüşmelerin için Öğretmenler etkinlik numarasına bakıp o hafta etkinliğini yapacak.Lise ve ilköğretim etkinlik kitabını ekledim. rehberlik dersi olmayan etkinlik yapmayacak planda zaten o sınıfların etkinliği yok diğer işleri yapacak.